Monarhliblikas meie aias!! Hiljuti kirjutasin:"Suuri liblikaid polnud ma siin veel näinud - kõik meie pääsusabadest väiksemad. Paar päeva tagasi aga oli üks suuremat sorti iludus meie wisteria peal. Kahjuks ei saanud tast avatud tiibadega pilti. Erkoranzh! No, tiibade alumine pool on siiski ka kenake, kuigi suht monokroomne".
Ja täna tuli HELENILT skype'i sõnum, ta ütleb: "Ma arvan et see võiks olla Monarhliblikas, suure ränuteega ja väga võimsa legendiga liblikas; Mehhikos on selle liblika puud, mida ma kindlasti näha tahaksin. Nad rändavad 4 põlvkonda üles Kanadasse ja siis jälle alla tagasi."
Tänud, Helen!!

/.../ The monarch is the only butterfly that migrates both north and south as the birds do on a regular basis. But no single individual makes the entire round trip. Female monarchs deposit eggs for the next generation during these migrations.
It is perhaps the best known of al North American butterflies. Its wings feature an easily recognizable orange and black pattern, with a wingspan of 8.9–10.2 centimetres. (Wow!!! Meie aeda külastanu oli tõesti VÄGA suur). The Monarch is famous for its southward migration and northward return in summer from Canada to Mexico which spans the life of three to four generations of the butterfly./.../

Vaata hämmastavate 'liblikapuude' pilte SIIT:
02/04/2012