KAUAI TURISTIDE VÄLIMÄÄRAJA, OSA 4: INSTABEIBED
Järgneva teksti postitasin märtsikuise Kauail viibimise ajal, sobib turistide välimäärajasse kui valatult:

"Sotsiaalmeedia tarvis pildistamise hullusest ja iseäranis muidugi selfindusest võiks tegelikult omaette pika postituse kirjutada. Me oleme siin sihukesi situatsioone näinud, et. Näide? Olge lahked. Pikajuukseline, brünett, päevitunud kaunitar seisab ookeani rannakividel, taustaks päikeseloojang. Prunditab huuli, lükkab rinnad ette ja tagumiku taha, tõmbab kõhu sisse ning asub klõpsutama. Räägivad, et ühe Instagrami-kõlbliku kaadri jaoks peab vähemalt 50 võtet tegema, erinevates poosides, huuled erinevas prundi-astmes jne. Ühesõnaga, päike juba horisondi taha vajumas, aga näitsikul pole ilmselt ikka veel seda õiget kaadrit käes. Ajanappusest ettevaatlikkuse kaotanud, taganeb ta kivil liigse sammukese võrra, kaotab tasakaalu, ning prink taguots prantsatab karedale ja kõvale laavapinnasele. Õnneks leidub läheduses piisaval hulgal sportlikult palja ülakehaga noori surfareid, kes üksteist jalust maha tormates selfie-kuningannale appi tõttavad. Jääb vaid loota, et neiuke leiab nende neljakümne üheksa kaadri hulgast miskit Instagrammimise-väärilist, muidu ju kõik see vaev, kaasa arvatud marraskil kannikad, maha visatud. Sõna otseses mõttes."

Vot sedamoodi siis. Me Pauliga ei veeda rannas just palju aega, kuid mõned klassikalised instabeibed on siiski seegi kord ära nähtud. Huvitav, nad liiguvad enamjaolt paarikaupa, ning paarilised näevad enamjaolt ühtemoodi välja. Ühesuguse vanuse ja kehaehitusega, ühesuguse juustepikkuse ja -värviga. Ainult bikiinid on erinevad. Fotosession kulgeb reeglina järgmiselt: beibe #1 põlvitab madalasse, lainevahusesse vette, võttes klassikalise Instagrami-poosi: pepu pressitakse tahapoole, rinnad ettepoole, kõht sisse, pea kuklasse, käsivarred üles, juukseid sasima. Kui veab, saab beibe #2 sõbrannast võtte tehtud, enne kui ootamatu ookeanilaine viimasele ristluudesse lajatab, muutes seduktiivse kehakeerutamise abituks siplemiseks.

Kuniks #1 end väheke korrastab, bikiinipüksikutest liiva välja kougib, juukseid kohevamaks üritab puhvida, võtab #2 madalas rannavees poosi sisse. Järgneb eelkirjeldatule identne sündmusteahel identsete tulemustega (liiv bikiinides etc). Et järgmiseks sessiooniks inspiratsiooni koguda, taanduvad neiukesed oma rannalinadele, võtavad telefonid ette, panevad pead kokku ning toimub ilmselt midagi töökoosoleku sarnast. Lessons learned või nii. Et järgmise võtte ajal teaks täpselt, millise nurga alla taguots sättida, kui kõrgele lõug tõsta, kas vaadata ranniku või vee poole, kuidas võimalusel lainet vältida jne jne. Plaan peetud, asutakse uuesti tööle. Samal ajal marsib kaunitaridest mööda lugematul hulgal nägusaid noori mehepoegi, vaat et kehaga palmipuid rammides, kuna pead on pööratud tütarlaste, mitte teel olevate takistuste suunas. Aga tütarlapsi jätab säärane barbaarne, vahetut kontakti nõudev suhtlusvõimalus külmaks. Sest tõeline elu käib teadagi helendaval ekraanil.

Kauai turistide välimääraja, osa 1: JOOKSJAD
Kauai turistide välimääraja, osa 2: PAARID
Kauai turistide välimääraja, osa 3: EUROOPLASED
Kauai turistide välimääraja, osa 5: ANTIBES'I KOLM PAKSU NAIST
Kauai turistide välimääraja, osa 6: UKSEPAUGUTAJAD 
October 17/2018
Pauli foto. Hibiskuseõis.
“If you have to tell people on your social media profiles you're an "influencer" you are probably not.”― Rebecca Aguilar