ÜKS NEID PÄEVI, mil hommikuselt veebi-tuurilt naastes mõtled, et põrgut, oleks võinud käimata jätta:

Lätis on sisse seatud „postkastid“, kuhu võib poetada soovimatu vastsündinu. Jah, mõningane areng on tõesti  toimunud. Vanasti jäeti kirikutrepile.

Californias pidas padukristlik abielupaar oma kolmeteist last aastaid poolnäljas ja ahelais. Vahetevahel pandi, tõsi küll, vormirõivastesse, rivistati üles ja viidi Disneylandi. Koju naastes ketti tagasi.

Eesti Vabariigi 100.aastapäeva presidendi vastuvõttu lavastama plaanitakse kutsuda Tiit Ojasoo. Peab ikka tõsine lavastajate-ikaldus olema, kui ühiskondliku arvamuse suhteliselt värske haava peale sedasi soola raputada otsustatakse? Plaani vastu sõna võtjad tembeldatakse justiitsministri poolt kanakarjaks. Mehesõna ütleb T.O. kaitseks sekka ka staarvägivallatseja Mihkel Kunnus.

Saksa lambakoera mitte omav, aga muidu kogenud koerandus-spetsialist ripub jätkuvalt Eesti Saksa Lambakoerte Ühingu koerasportlaste ja funktsionääride kõri küljes. (Haare pole aastate jooksul lõdvenenud, järelikult on instinkt püsivalt kõrge.) Olen juba jupp aega aktiivsest koeraspordist eemal olnud, kuid ta sõnavõtud on ei vähem ega rohkem kui copy-paste minuaegsetest. No täielik déjà vu, ma ütlen. Õpikunäide sellest, kuidas tegutsemismotiivi “ma tahan, et mulle jääks õigus” müüakse sildi all “aga ma ju pean silmas üldist hüvangut”. Kes hooajast hooaega sama jutlust kuulnud pole, sellele võib tõesti jääda mulje, et tegemist on uuestisündinud koeraspordi-Kristusega, kelle õpetusi uskumatud kuulda ei taha võtta. Sest enamik teisi kodukamara koerajuhte, treenereid, kohtunikke on kas lollid või kadedad. Maarjamaa piiridest väljaspool aga geeniuse tunnustamisega probleeme polevat. Appikene. ----------------- Sattusin Facebooki lugema jah, kujutage ette.  Ka mina olen inimene, käin vahel harva FBs :-)

Plusspoole pealt aga – Lilli kasvataja kennelis sündis kolmeteistkümnendal jaanuaril rekordiline pesakond – KOLMTEIST tugevat ja tervet kutsikat. Kuus emast, seitse isast. Tegin veidi järelepärimist, minu allikas Eestis nii suurt pesakonda ei tea ega mäleta. Kaksteist on olnud küll, aga mitte kolmteist. Kui kellelgi on teistsugust teavet, andke mulle palun meilile teada. For the record – kutsikatel ja meie Lillil on ühine isa.

Ja peale tänast külmavõitu ööd tõstis hommikupäike müstilise hõbedase udu kanjonist üles.
January 16/2018
UPDATE: Lisainfot Eestist: 13 kutsikaga saksa lambakoera pesakond sündis kennelis Estrellest, Yarko kasvatajal Urvel, 18.12.2011. Ega midagi, mul on õnnestunud rekordeid löövaid kasvatajaid valida :-)
“Bad news should always come after lunch... first thing in the morning everything left a bruise.”― Stephen King