MINU NAABRINAISED, osa 4/7
GLORIA
Ma ei ole kohanud ühtegi enda vanuseklassis naisterahvast, kes pikad lahtised juuksed välja kannaks. Peale Gloria. Heleblond ja sinisilmne, pisikest kasvu, elav nagu tulesäde. Alati maitsekalt meigitud, alati figuuri rõhutavates teksastes ja elegantsetes, kõrgepoolse kontsaga saabastes. Ning need juuksed, jah. Poolde selga ulatuvad, sirged, tugevad. Enamjaolt lehvivad lahtiselt, harvemini hobusesabasse tõmmatud.

Gloria kolmkümmend+ aastat kestnud õnnelik abielu lõppes abikaasa õnnetu surmaga. Aastajagu tagasi läks manalateele Gloria uus meessõber. Aga paari kuu eest, kui naabrinaistega koos istusime, teatas Gloria, et on tutvunud meeldiva härraga, suhe olevat tõsine. Meie muidugi pärima, et kes ja kus ja kuidas. Noh, tuleb välja, et Gloria teadis, mida tegi, kui läinud aastal me „külast“ naaberlinna kolis, otse golfiväljaku kõrvale. (Ei, proua ise ei mängi, juhtus lihtsalt sobiv krunt olema). Ühel kenal päeval lendas Gloria aeda golfipall. Seda tuli taga otsima viisakalt vabandav, vaba, sobivas vanuses härrasmees... ja nii see läks. Tuleva talve plaanivad armunud veeta ratastel, reisivad RVga, erinevaid osariike avastades.

Ei, Gloria ei ole kerglast tüüpi naine, kuigi selles eas pole just tavaline, eks ole, et üks meessuhe muudkui järgneb teisele. Inimesi lihtsalt kisub tema poole, magnetiks rõõmsameelsus, elujanu, vahe huumorimeel. Gloria tõesti sõna otseses mõttes särab, alates värskest õhust jumestatud põsesarnadest (ta on kirglik ratsutaja) kuni eelmainitud elegantseid saapaid kaunistavate pannaldeni. Seesinane sisemine ja väline sarm mõjub külgetõmbavalt iseäranis muidugi meestele, aga ka meile, naistele. Sest kes ei tahaks elujaatava inimese seltskonnast osa saada? Kusjuures sõbrannade rohkusest hoolimata leiab Gloria aega, et igaühele eraldi pühenduda. Oskab hiiglama hästi kuulata - tänapäeval haruldane, kaduv kunst mu meelest.

Gloria sagedaseks kaaslaseks on ta kuueaastane pojatütar. Vanaema vähendatud koopia nii olemuselt kui välimuselt – välja arvatud juuksed. Need on noorel preilil lokkis, leekivpunased. Paneme juurde tedretähed ning rikkaliku, täiskasvanuliku keelekasutuse, ja küllap on teil pilt olemas.

Glorial on muide hämmastav anne täiesti ootamatute detailidega üllatada. No, istute näiteks tema seltsis kohvikus ja tudeerite menüüd, mis on tagasihoidlik nii sisult kui vormilt. Valik kesine, trükk udusevõitu. Gloria keerab paberilehte arvustavalt seda- ja teistpidi. Äkki löövad ta silmad põlema, välgukiirusel voldib menüüst paberlaevukese. Viipab seejärel ettekandjale, et uus menüü toodaks, süütul ilmel selgitades, et paber tundus voltimiseks nii sobilik. Kuidagi ei suutnud end tagasi hoida. Vast neiu soovib laevukest endale? (Ettekandja keeldub naeratades). Peale sihukest näputöö-alast etteastet naudid isegi keskpärast kohvi, ma ütlen :-)

p.s. Naabrinaise eesnimi privaatsuse huvides muudetud.
Foto: Internet
November 13/2017

BETSY. Minu naabrinaised, osa 1/7
CARLA. Minu naabrinaised, osa 2/7
SHARON. Minu naabrinaised, osa 3/7
OLIVIA. Minu naabrinaised, osa 5/7
JILL. Minu naabrinaised, osa 6/7