KUTSIKAST ja TUTIMÜTSIDEST.
Mäletan, et millaski vist lubasin alustada Lilli blogi. See suure suuga lubamine pidi küll toimuma enne, kui kutsikas majja tuli, sest praegu on muudki teha kui uut blogi püsti panna. Mõistlikum on tegeleda reaalse kutsikaga kui virtuaalsega, onju. Pealegi, 5500 on mu võrguPÄEVIK, ja päevad on hetkel Lillit täis, nii et kes palju muud ootab kui koerajuttu, peab veel mõnda aega ootama :-) Pealegi, eks ole kutsikas hulga toonust tõstvam teema kui näiteks ...noh...Trump. Ma ütleks, et me Pauliga ajastasime koeravõtu lausa ideaalselt. Ei jää aega iga Donaldi järjekordse ämbri üle käsi ringutada. Arvata, et lakkamatut ämbrikolinat on Eestissegi kuulda?

Aga katsuks nüüd kuidagiviisi sellest Trumpi-teemast siiski mööda hiilida ja koera-lainel püsida. Või siis vähemalt poolenisti mööda, sest tahan kirjutada ühest üle-ameerikalisest müstiprojektist. Nimelt 21. jaanuaril, Trumpi inauguratsiooni-tseremoonia järgsel päeval marsivad sajad tuhanded USA naised protestiks Trumpi presidendiks saamise ja viisi vastu, kuidas Donnie naisi kohtleb, kuidas ta oma suhtumist vastassugupoolde väljendab. "Crab them by the pussy", ütles peagi ametisse vannutatav USA president Trump mõned aastad tagasi otse välja. Kahjuks (või õnneks) jäi see ka lindile, nii et 'ütles/ei öelnud' vaidlust siinkohal ei teki.

Protestiaktsiooniga seotud  TUTIMÜTSI PROJEKT  sisaldab sõnamängu (pussy/cat/hat), eelkõige muidugi aga sõnumit Trumpile ning teistele temasarnastele meestele: roosa, 'kassikõrvadega' mütsi kandja ei lase end tuttipidi krabada. Kusjuures, marsitakse mitte ainult pealinnas Washingtonis, vaid ka kümnetes teistes linnades. Plaanisin Bendis  marsil osaleda, paraku hetkeolud seda ei soosi (kutsikaga 'home alone'). Oma meelsuse näitamiseks on muidugi teisigi võimalusi. Näiteks ei jälgi arvutist inaugutsioonitseremooniat (telekas me majas nagunii puudub). Selleks pole mulle isegi mingit kampaaniat tarvis – ei vaataks nagunii. Ma ei kliki Trumpi videoklippidele kah, olgu tegemist ta pressikonverentsi või tele-esinemisega või millega iganes. Mul läheb reaalselt süda pahaks, kui ma kasvõi kaks-kolm tema suust tulevat algklassi tasemel sõnavaraga, maniakaalselt suurustlevat lihtlauset ära kuulan. Aga kindlapeale jälgin 21.jaanuaril uudiseid ja ülekandeid naiste marssidest. Võimukas roosade mütside meri - eks katsu neid kõiki krabada, Donald!

--------------------

THE PUSSYHAT PROJECT
/.../Hundreds of thousands of protestors are expected to flood Washington D.C. on January 21, 2017 to take part in the Women’s March on Washington, the day after Donald Trump’s inauguration.
And thanks to a knitting project that has gone viral, thousands of them will be wearing bright pink and cat-eared “pussy power hats.”  It’s a strong visual statement offering up a symbolic rebuke of Trump’s infamous “grab them by the pussy” comment./.../ Read more:

UPDATE: SISTER MARCHES are solidarity events inspired by the Women's March on Washington, and organized by volunteers around the world. If you can't make it to Washington, D.C. on January 21, join or host a Sister March near you.

UPDATE:  IT'S A LOT MORE THAN THE ONE MARCH:  A Firestorm of Protests Will Take Aim at Donald Trump's Inauguration. 
Jan13/2017