DÜNAMIIDIHOIDLA, siinsamas all kanjonis.
Poolteist aastat oleme oma uues kodus elanud, ja alles paar nädalat tagasi saime lõpuks sotti, mistarvis see väike keldrimõõtu betoon-varjualune püsti pandud, kõvasti üle poole sajandi tagasi. Kohalikud farmerid tegid toona maaparandustöid, ning, nagu inimloomadel kombeks, käisid loodusest ikka korralikult üle. Masinate ja lõhkeainega. Kaljune pinnas ju, ei anna niisama lihtsalt alla, kurivaim.
Lõhkamised lõhatud, teenis väike punker ilmselt üsna pikka aega farmerite lammaste/kitsede varjualusena. Meie Pauliga olime esimesed üle aastakümnete, kes kanjonipõhjas pea nähtamatu betoonputka vastu lähemat huvi tundsid. Oli teine mitmesugust kila-kola täis, pluss vana põhku, loomade allapanu. Meil muidugi lõi lambike peas põlema, käed hakkasid sügelema. Projekti käivitasime 2014 suvel. Nii nädalakese pärast oli praht ja enamus põhku üles tassitud, prügimäele viidud. Okastraat (seda oli seal ikka korralikult, lamba-aed ju!) katki lõigatud, lahti harutatud, kokkuostu sõidutatud. Aknaraam punaseks, ning plangud - kividele tõstetuna pikad seinaäärsed pingid missugused. Kultuurne inimene paneb pildi ka seinale, nii on meil seal kaks fotot. Minu sulg, Pauli padrunid. Ehitise ristisime muide PUBiks. Kui meil külalisi oodata, kes alla kanjonisse matkavad, teeb üks meist (mina või Paul) kiirspurdi allamäge, et paar külma õlut pubinurka panna. Üllatus missugune.

-----------
More than half a century old DYNAMITE SHACK down in the canyon, which me and Paul cleaned, decorated and named The Pub. Dynamite was used by farmers, who needed to move the Earth, literally. Poor Earth.
Dec03/2015