Bataan Memorial Death March.
TEHTUD! :) Pühapäeval, 25ndal märtsil.
FOTOD KOMMENTAARIDEGA. Mõned pildid on Pauli võetud ka.

/.../ The Bataan Memorial Death March is a challenging march through the high desert terrain of White Sands Missile Range, conducted in honor of the heroic service members who defended the Philippine Islands during World War II, sacrificing their freedom, health and, in many cases, their very lives./.../

Distants - 26,2 miili (42 km). Võimalik valida ka poole lühem marss, 15,2 miili (veidi üle 24 km) Mida me Pauliga ka tegime (Honorary 15,2 Mile March). Ma ei kujuta ette, et oleksin võimeline olnud sellises kuumuses ja säärasel liivasel pinnasel 42 km järjest kõndima. Pärastlõunal oli päikese käes kuni +30C muide.
VIDEO jalgealusest.

Bataanist osavõtjaid oli tänavu 7000 ligi, 23 aastase toimumisajaloo rekord. Meie, nö. amatööride klassis (pool distantsi) osalejaid 990 osa. Ise oleme igatahes hirmus uhked oma tulemuse üle, yehaa !:) Ja selle üle, et asja üldse ette võtsime. Me ei läinud nö. paremat aega tegema, kogu distantsi läbisime normaalse kiire kõnniga.
Nr 7411 place 803 Epp Harmon, 50, Mesilla, NM 5:21:32
Nr 7412 place 804 Paul Harmon, 54, Mesilla, NM 5:21:32

Ametlikud tulemused:

Oleme Pauliga Bataani-plaani pidanud tegelikult juba kaks aastat. Suurepärane kogemus, peab ütlema. Hoolimata taustast polnud liig patriootlik ega -militaristlik. Osalejaid seinast seina, ajateenijad ja armee muidugi eelkõige.
Lühikesel VIDEOL oleme sõduritega kohakuti.
Aga tooni marsile andsid siiski pigem tavakodanikud. Lugematul hulgal mehi-naisi, noori-vanu; igasugu kirjuid kujusid. Meeleolu oli segu meie laulupidudest, rock-kontserdist ja suurest spordiüritusest.
VIDEO - marss läheb peale avatseremoniat ja päikesetõusu liikuma.

Tuleval aastal tahame jälle minna. Peame juba vaikselt plaani, et mis ja kuidas. Kas teeme tiimi, või siis üritame pikka distantsi, või hoopis osaleme vabatahtlikena korradamises. Või - nagu Paul pakkus peale soomlaste naistekandmise MMi video vaatamist - ta tassib mind 24 km seljas:) . Bataani-hammas on igatahes verel.
04/04/2012